Ohjeita ratsastamaan tulevilleLogo1.png

-Tarttuvien tautien välttämiseksi!: Ennen kuin tulet
 "hepostelemaan", pese/desinfioi vaatteesi/kenkäsi
 kun olet käynyt jollain toisella tallilla! (Meidän
 hepoilla on influenssa ja jäykkäkouristus -rokotus)

-Maastoilla, osattava ratsastaa kaikissa askellajeissa
 (väh. käynti, ravi ja laukka), maastossa kun voi
 aina sattua jotain yllättävää ja silloin on hyvä hallita
 ratsunsa! Erikseen on aloittelijoille talutusmaastoja/
 hyvin rauhallisia "mummomaastoja", jolloin mennään
 vain käyntiä, ja ehkä vähän tölttiä/ravia.

-Painoraja issikoille on 70- 85kg (riippuen hepan koosta)

-Ilmoita aina tulostasi etukäteen ja sovi aika! Talli on myös kotitila.

-Älä mene tarhoihin, pihatoihin tai karsinoihin ilman lupaa.

-Hevosia ei saa syöttää, eikä niille saa antaa makupaloja kädestä.

-Tallilla on "pari" koiraa, jotka pitävät aluetta omana reviirinään, joten ethän tuo omaa koiraasi tallille.

-Alaikäisillä ratsastajilla tulee olla huoltajan lupa osallistua tunneille ja maastoretkille.

-ikäraja maastoille on 12v.

-Aluksi aina kerrataan turvallisuusasiat ennen maastoretkeä.

-Maastossa edetään aina tasaisesti kaikissa askel lajeissa, mikäli haluat rauhallisempaa ja hitaampaa menoa, niin tämä tulee ilmoittaa jo varauksen yhteydessä.

-Meillä ratsastetaan melkein joka säällä! Me soitamme ja perumme ratsastukset jos keliolosuhteet ovat niin huonot ,että ei voi ratsastaa. (Liian kylmä/kuuma, myrsky tms.)

-Muista pukeutua kelin mukaan,- talvella paras ratsastusasu on lämmin eli lämpimät housut (lahkeet eivät saisi nousta/joustavat)  ja toppatakki, lämpimät talvikengät (missä vähän korkoa, ei nauhoja, remmejä tai solkia), joihin mahtuu villasukat, myös paksut sormelliset rukkaset sekä kypärämyssy tai ohut pipo kypärän alle! Kypärän käyttö on pakollista! Jos ei ole omaa voi lainata tallilta! Myös huomioliivejä löytyy lainaksi! -Sateella sadetakki ja sadehousut on paras valinta!(ei kuitenkaan mitään liehuvaa tai kahisevaa, koska heppa voi pelästyä.)  Märällä kelillä sulaan aikaan ehdottomasti kumpparit! (heppojen tarhat voivat olla aika kuraisia.)

-suojalasit on tarpeelliset vauhdikkaammilla maastoilla! Tallilla on muutamamia lainalaseja, mutta omat kannattaa ottaa mukaan, jos sellaiset on.

-Päihteiden vaikutuksen alaisena ei saa osallisua ratsastuksiin.

-Saavu hyvissä ajoin (n. puoli tuntia) ennen lähtöä/tuntia, että ehdit varustelemaan ratsusi itse (ohjaajan avustuksella). Jos et ehdi/halua itse varustella heppaa, niin ilmoita vaan ja laitamme ratsusi valmiiksi kun tulet.

-Hikiset hepat loimitetaan kylmällä kelillä ja lämpimällä pestään, sekä varusteet huolletaan aina ratsastuksen jälkeen. Varaathan aikaa myös siihen että ehdit hoitamaan ratsusi ja huoltamaan käyttämäsi varusteet myös ratsastuksen jälkeen.

-Peruuttamattomasta maastosta, vaelluksesta ym. peritään norm. hinta, peruutukset maastoille viimeistään 2 päivää aikaisemmin, vaelluksille ja leireille peruutukset viimeistään 3 viikkoa aikaisemmin, lääkärin todistusta vastaan maksujen palautukset.

-Varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä tilille, tilinro: FI3151900520042085 loput voi maksaa joko suoraan tilille tai käteisellä ennen ratsastusta.  Varausmaksu = varattu paikka, mikäli et maksa varausmaksua menetät paikkasi kyseisellä maastolla. Varausmaksun maksamatta jättäminen ei kuitenkaan ole peruutus, vaan varaus tulee perua mikäli ei ole tulossa. Muista kuitti mukaan, jos olet maksanut loppusumman etukäteen tilille! Varausmaksuja ei palauteta.

-Pidätämme oikeuden muutoksiin, esim. Sääolosuhteiden vuoksi ym. eläinsuojelusyistä.